UMT - Verslag Harrie en Thijm

Harrie en Thijm alsnog in de umt

Donderdag Harrie gebeld om te vragen hoe zijn vakantie en zijn knippenberg (toeschouwer) is verlopen. Ik hoor dat de knippenberg niet is doogegaan en hij zelf na 3 weken geen marathon wel weer aan een marathon toe is. Hij denkt aan Gilze Rijen.

Hem gezegd dat die naar mijn weten al dicht is. Hij wil er echter naar toe rijden en maar zien of wij nog kunnen meedoen. Ik heb niet zo’n zin in een stuk rijden en dan maar zien en zeg hem dat ik wel even zal kijken op ultraned of er nog wat anders is. Vrijdag lees ik tussen de de verslagen over de knippenberg een oproep voor een invaller voor de umts, pal bij ons voor de deur langs. Harrie even gebeld of hij daar belangstelling voor heeft en of hij ’s avonds kan. Harrie altijd in voor iets nieuws en aparts als het maar niet te hobbelig is, zegt ja. Even doorgeven dat we belangstelling hebben en we kunnen meedoen.

Zaterdagmiddag even de route uitgestippeld. Eerste stuk van Twello naar Deventer zonder omwegen en van Deventer naar Raalte langs de N weg. Het pad langs het Overijssels kanaal is mooier ook bij donker, maar er zitten nog wel enige hobbels in.

Rond Raalte op bekend terrein gaan we enige stukken erbij pakken om aan de benodigede 43 km te komen en dan van Raalte alsnog een stuk langs het Overijssels kanaal naar Lemelerveld en vandaaruit langs het kanaal naar Lemele.

In de loop van de zatermiddag heb we mijn auto even naar Lemele gebracht. En een schoonzoon van Harrie brengt ons naar Twello. Goed 18.00 zijn we in Twello (Harrie houdt van op tijd). Harrie belt met de ploeg voor ons om te vragen hoe het gaat en deze lopen mooi op schema, ruim binnen de tijd. 18.45 komt Margot met partners binnen en kunnen wij vertrekken, een kwartier voor op schema. In het begin stappen we goed door. Het uitzicht vanaf de IJsselbrug over Deventer in de schemering, is prachtig. Vanaf daar gaan we in het donker verder en is het gewoon km maken op het fietspad langs de Nweg naar Raalte. Rond Raalte een extra lus maken en om 22.00 zijn we bij mij thuis, een paar woorden in het “schriftje” zetten en weer verder. We kunnnen nu rustig aandoen, we hebben nog ongeveer 2 uur voor het laatste stuk een km of 14. De laatste km krijgen we steun van de jeugd die naar de disco gaat. Om 23.50 uur bereiken we Lemele waar we het vlaggetje overgeven aan Remco. Remco gaat in zijn eentje verder, de donkere nacht in. (Zijn verslag is al verschenen.)

Al met al een leuk tussendoortje en voor herhaling vatbaar.

Harrie en Thijm